Segíts te is a gyermekotthonoknak!

Vissza

Gyűjtsünk együtt karácsonyi ajándékra a gyermekotthonban élő gyermekek részére.

A Kuckó Adventi csomagot már évek óta lelkes önkéntesek rakják össze és juttatják el a gyermekotthonoknak. Idén abban a szerencsés helyzetben lehetünk, hogy mi is segítünk ebben a kezdeményezésben. A Szintlépés Alapítvány a kezdeményezéshez a jogi és a technikai hátteret biztosítja, ezáltal egy kis terhet levesz a szervezők nyakáról. Minden Kuckó részére érkező pénzt 100%-ban az adventi csomagok elkészítésére fordítunk. Tavaly 87 csomagot sikerült összereakni, idén 100 csomag a cél. Minden adományozót szívesen látunk a csomagoláson, ami előreláthatólad December 9 vagy 10-én lesz. A számlaszám 11710002-24133290 - OTP Bank, az alapítvány neve: Szintlépés Alapítvány. Gyűjtés határideje: December 6. szerda.

Mi a Kuckó Adventi Csomag?
A Kuckó Adventi Csomagot olyan gyerekeknek készítjük, akik bár otthonban élnek, karácsonyra hazaengedik őket. Az csomag nélkül azonban a karácsony nem lenne teljes, hiszen ezek a családok nem engedhetik meg maguknak az ünnepi menüt. A csomagba egyebek mellett téliszalámi, szaloncukor, müzli, kakakó, májkrém, méz, vegeta és egyéb finomságok kerülnek. Tavaly egy csomag értéke 16 000 Ft volt. Az Auchanban vásároltunk be, és az I. kerületi Zöldike klubban csomagoltunk 22 önkéntessel, majd szintén önkéntesekkel szállítottuk ki a kész csomagokat. Az összegyűlt pénzt kizárólag a csomagokra költöttük, még a csomagoló szalagokat is sikerült adományként kapni, benzin és egyéb költségeket mindenki saját maga állja.

Miért pénzt, és nem csomagokat gyűjtünk?
Azért, mert mi tudjuk a pontos igényeket, vagyis hogy minek örülnek a családok. És ha már adunk, szeretnénk jól adni, valóban hasznosan. Mivel nincs irodánk, nem tudjuk megoldani a csomagok átvételét, és lehetetlen lenne a logisztikája az érkező csomagoknak, hiszen mindenki máskor ér rá, ráadásul ezeket maximum a saját lakásunkba/albérletünkbe tudnánk elhelyezni raktár híján. A leghatékonyabbak ezért úgy tudunk lenni, ha pénzt gyűjtünk, kalkulálunk, osztunk-szorzunk, vásárolunk, majd csomagolunk, végül kiszállítunk.