Jófejség.hu a PlayIt-en!

Vissza

Milyen volt a hétvégéd? – hangzik el sokadszorra a már jól megszokott kérdés a hét elején. Most azonban nem egy átlagos hétvégén vagyunk túl, hanem egy élményekkel, gondolatébresztő beszélgetésekkel és pozitív visszajelzésekkel gazdag két napon. Ugyanis részt vettünk Kelet-Közép Európa legnagyobb gamer és IT rendezvényén, a budapesti PlayIt-en! Elmeséljük, mi hogyan éltük meg!

Természetesen, mint minden szervezés, ez sem ment zökkenőmentesen, viszont a frusztrációnk keveredett az izgatottsággal, hiszen nem rég indult a Jófejség.hu és most személyesen is találkozhatunk veletek! Kíváncsiak voltunk rátok és a véleményetekre. Vajon hogyan fogadjátok a kezdeményezésünket? Készültünk nektek fotózkodással, kerekasztal beszélgetésekkel és kvízekkel. Legnagyobb örömünkre nyitottak voltatok minderre! Köszönjük nektek!

Szombaton a G csarnokban várt titeket két önkéntesünk jófej álarcokkal, amikkel vicces képeket csinálhattatok a hátterünk előtt. Mi nagyon élveztük, s úgy láttuk, ti is!

Azonban nem elégedtünk meg ennyivel! Szombaton kettő, vasárnap pedig négy témával vártunk titeket a HelloWorld színpadán. Hatalmas öröm volt látni, hogy ezek a komoly témák is vonzották az embereket. Volt szó a kapunyitási pánikról (quater life crisis), a cyberbullyingról, a közömbösség leküzdéséről, a stresszkezelésről és a számunkra egyik legfontosabb kérdésről, a youtuberek társadalmi felelősségvállalásáról. Természetesen a színpadon további fontos témák kerültek terítékre a Gamestar és a PcWorld szervezésében, többek között a biztonságos internethasználat, a pályakezdés és a játékok oktatásban való hatékony felhasználása. Hálásak vagyunk azoknak a szakembereknek, akik meghívásunkra igent mondtak, és örömmel vettek részt a beszélgetéseinkben, illetve segítettek a pszichokvízeink levezetésében. Köszönjük Vásárhelyi Dorottyának, Zsila Ágnesnek, Orosz Györgyinek (Hősök Tere Kezdeményezés) és Bikfalvi Rékának (Sulinyugi).

Miért is csináltuk mindezt? Miért indítottuk el a jófejség.hu-t és miért szerveztünk beszélgetéseket? Mert szerintünk alapvető a társadalmi felelősségvállalás és az is, hogy ebben támogassuk azokat, akiknek nagyobb hangjuk van, mint nekünk. Kik lennének azok, akik több tízezer emberhez szólnak? A youtuberek. Számunkra fontos, hogy felületet és szakmai segítséget kapjanak abban, hogy kiállhassanak egy-egy általuk fontosnak vélt ügy mellett, hogy adományt gyűjthessenek alapítványoknak, hogy hatékonyan és jól vállalhassák a hatalmas nézőszámmal járó felelősséget. A helyszínen megkérdeztük a beszélgetést hallgató nézőket is, mi a véleményük erről:

Ahogy látszik, nem csak mi gondoljuk úgy, hogy ez egy fontos téma, amiről beszélnünk kell, és amiért tennünk kell. Több youtubertől is azt a visszajelzést kaptuk, hogy ez egy nagyon jó kezdeményezés és szeretnének csatlakozni. Sőt! Önkéntesnek is jelentkezett néhány néző!

Elmondhatatlanul örülünk ennek a fogadtatásnak és a lelkes támogatásnak! Köszönjük a PlayIt-nek, hogy lehetővé tette a megjelenésünket a rendezvényen, valamint a HelloWorld színpad szervezői gárdájának, akik teret és – HP, illetve Mazur személyében – moderátorokat adtak nekünk a beszélgetésekhez. Továbbá a technikai stábnak, akik mindenben a segítségünkre voltak.

Tehát egy hatalmas hálabuborék lebegett a fejünk felett vasárnap estére, amely kellemessé és jólesővé tette a fáradtságunkat, illetve továbbra is erőt és energiát ad nekünk, hogy elérjük a kitűzött céljainkat! Köszönjük, hogy mellénk álltok és ti is jófejek vagytok! Együtt sokkal jobb adni és kapni!