Hála nektek nem áll meg a betegszállítás

Vissza

Köszönjük mindenkinek, aki támogatta a Szememfénye Alapítványt! <3

A Szemem Fénye alapítvány azon próbál segíteni, hogy a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek méltósággal búcsúzhassanak az élettől, a család többi tagja pedig tőlük.

A gyermekhospice ház szolgáltatásai 2008. decemberében hivatalosan is bővült a gyermekbeteg-szállítással.

A Szemem Fénye Alapítvány általános gyermekbeteg-szállítást végez 7/24 órás ügyelettel és ellátja az egyedi igényű (transzplantált, dializált, fogyatékkal élő stb.) gyermekek szállítását. Jelenleg egy gyermekbeteg-szállító és két mentőautó áll a rendelkezésükre. Havonta mintegy 8 -9 ezer kilométert tesznek meg a betegszállító autóik, hogy segítsenek a nehéz anyagi helyzettel küzdő családoknak.

Gyermekbeteg szállítási tevékenységük rendelkezik ugyan részleges állami támogatással(OEP/NEAK finanszírozással) azonban az általuk nyújtott szolgáltatási színvonalon ez a tevékenység költségeinek 1/3-át fedezi mindössze.

Az autók használatához nem csak üzemanyagra van szükség, hanem karbantartási költségek is felmerülnek. Az adományt ezen javításokra használják fel.

Köszönjük minden jófejnek az adományokat, így a Szememfénye Alapítvány zökkenőmentesen tudja folytatni betegszállító munkájukat.